MENU
PDF Opties

Wat willen we bereiken

Beoogd maatschappelijk effect beleidsveld 6.1 Beheer openbare ruimte

Effectindicatoren Beheer openbare ruimte

Gerealiseerd 2013

Gerealiseerd 2015

onderhoud voetpaden en trottoirs

6,0

5,9

onderhoud fietspaden

6,0

5,9

onderhoud wegen en straten

6,4

6,3

onderhoud groen

6,4

6,3

onderhoud speelvoorzieningen

6,3

6,4

onderhoud straatverlichting

6,9

7,0

onderhoud bankjes en afvalbakken

6,3

5,9

schoonhouden openbare ruimte

5,9

5,8

vrijhouden van hondenpoep

5,3

5,3

totaaloordeel staat van onderhoud

6,4

6,3

  • Ondanks een groot aantal bezuinigingen in de afgelopen jaren hebben we zoveel mogelijk ingezet op het voorkomen van noodzakelijke grote herstelinvesteringen in de toekomst. De daarvoor met de gemeenteraad afgesproken beeldkwaliteit is gemiddeld niveau C.
  • Bij het beheer en onderhoud van de openbare ruimte stond de organisatie er niet alleen voor. We werken steeds meer samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners van Purmerend. Zij zijn de ogen en oren in de wijken naast onze eigen mensen in het veld, zoals handhavers, wijkmanagers en beheerders.
  • In het coalitieakkoord staat duidelijk dat Purmerend de verbinding zoekt met de mensen in de stad. Het activeren en stimuleren van inwoners en ondernemers stond en staat dan ook centraal bij het beheer en onderhoud van de stad. Bewoners ontplooiden initiatieven voor groen, straatmeubilair, verhardingen en het verwijderen van zwerfvuil. Deze ontwikkeling werd ook in 2016 verder uitgebreid.
  • Het samen met bewoners verrichten van allerlei onderhoudstaken vraagt om goede afspraken en veel begeleiding, maar ook om specifieke opleidingen (bijvoorbeeld het geven van snoeicursussen). Een goed voorbeeld hiervan is het adopteren door bewoners en belanghebbenden van afvalbakken in de openbare ruimte. Dit soort initiatieven, mede gelet op de vaak kleine, schaalgrootte hiervan, leidt niet tot echt zichtbare besparingsmogelijkheden of significante wijzigingen in de totale beeldkwaliteit.